Brnabić posetila porodicu mladića uhapšenog za Vidovdan na Gazimestanu

Vesti 24. sep 202213:20 3 komentara
Tanjug/ Miloš Milivojević

Premijerka Ana Brnabić posetila je porodicu Nikole Nedeljkovića, mladića koga je Kosovska policija uhapsila priikom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Brnabić je tom prilikom poručila da Vlada Srbije i tim predsednika republike Aleksandra Vučića neće ćutati na nepravde koje se dešavaju Srbima na KiM.

„Kao što je rekao predsednik Vučić u Njujorku, neki nas u Srbiji optužuju da što više pominjemo Kosovo, to smo dalje od EU, ali Vlada Srbije sa timom predsednika republike neće ćutati na nepravdu koja se dešava Srbima na KiM i bićemo tu i za Nikolu i njegovu porodicu.Tražićemo pravdu“, rekla je Brnabić posle obilaska porodice Nedeljković.

Nikola Nedeljković (20) je u Prištini početkom septembra osuđen na osam meseci zatvora zbog, kako je navedeno, izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.

On je na prvom ročištu 18. avgusta izjasnio da nije kriv za optužbe koje su mu stavljene na teret i da bez obzira na pritvor koji mu je određen, ni u kom slučaju ne želi da prizna „izvršenje krivičnog dela“.

Student iz Beograda je priveden pošto je napuštao spomen-kompleks na Gazimestanu, a od momenta hapšenja 28. juna nalazi se u sudskom pritvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare