Brnabić poslanicima Bundestaga: Neophodno da Priština formira ZSO

Vesti 17. feb 202321:516 komentara
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa delegacijom Parlamentarne grupe nemačkog Bundestaga za Jugoistočnu Evropu sa kojima je razgovarala o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine, saopšteno je iz vlade.

Pročitajte još:

Premijerka je istakla da Srbija posebnu pažnju pridaje unapređenju bilateralnih odnosa sa Nemačkom, kao vodećim privrednim partnerom Srbije i zemljom čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 radnika.

Predsednica Vlade je naglasila da je prioritet Srbije očuvanje mira, stabilnosti i bezbednosti, kao i da je ključni spoljnopolitički cilj punopravnopravno članstvo u EU. Premijerka je ujedno sagovornike informisala o nedavno završenom procesu reforme pravosuđa u Srbiji, navodi se u saopštenju.

„Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, premijerka Brnabić je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, a na koju se čeka 10 godina. Takođe, podvukla je kontinuiranu spremnost Beograda za nastavak razgovora o normalizaciji odnosa sa Prištinom“, dodaje se.

Članovi delegacije Parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu su izneli su svoja viđenja bilateralnih odnosa između dve zemlje i situacije u regionu, kako se navodi.

Komentari

Vaš komentar