Brnabić prenela tvit da je Vučić propustio da sazida ludnicu za Markovića

Vesti 18. dec 202112:25 > 15:06 komentara
ANA BRNABIC
Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić saglasila se sa tvitom u kom se navodi da je predsednik Aleksandar Vučič "propustio da sazida jednu veliku ludnicu za Petričića, Markovića i ekipu".

Premijerka je, uz komentar „Istina“, na svom tviter nalogu retvitovala poruku u kojoj se navodi: „Vučić je napravio tolike bolnice, puteve, škole i fabrike, ali je propustio da sazida jednu veliku ludnicu za Petričića, Markovića i ekipu. I zato mu sad ludaci slobodno šetaju i prete.“

Podsetimo, predstavnici vlasti i prorežimski mediji pokrenuli su kampanju protiv reditelja Gorana Markovića nakon što je u intervjuu „Novom magazinu“ rekao da se nada da je Vučić svestan kakav je bio kraj rumunskog komunističkog diktatora Nikolaja Čaušeskua.

Premijerka Brnabić juče je na Pinku izjavila da bi Marković, kada bi se napravila rang lista onih koji su od države dobili najviše novca, „sigurno bio među prvih deset“.

Ocenila je i da bi trebalo da ode kod Aleksandra Vučića i da mu kaže hvala.

Ministrarka rada Darija Kisić Tepavčević otišla je korak dalje i na Instagramu iznela niz uvreda na račun poznatog reditelja, iznoseći, kako je navela, anamnezu njegove bolesti.

Napadi na Gorana Markovića naišli su na oštre osude kulturne javnosti, ali i opozicionih stranaka u Srbiji.

Urednica „Novog magazina“ Jelka Jovanović izjavila je  za N1 da je odmah znala da će biti reakcija na Markovićev intervju, ali da nije očekivala da će one biti toliko maliciozne.