Brnabić: Propustili smo šansu da pobedimo koronu, najvažnije da se škola nastavi

Vesti 11. sep 202111:21 76 komentara
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o epidemijskoj situaciji, istakavši da je u ovom trenutku najvažnije da se škola nastavi.

Ona je za TV Pink rekla da je Srbija, na žalost, propustila šansu da pobedi koronavirus.

POVEZANE VESTI

„Prešli smo juče tu brojku od 6.000 i ja ću se obratiti danas posle sednice Kriznog štaba. Znali smo da će brojevi rasti, ali ovo su velike brojke. U ovom trenutku najvažnije je da se škola nastavi“, rekla je Ana Brnabić i dodala da u Srbiji ima 52,2 odsto vakcinisanih što nije dovoljno.

„Država je uradila sve, tri nove najsavremenije bolnice sa najsavremenijim uređajima, najmoderniji lekovi, četiri vrste vakcina i dolazi peta – Moderna, elektronska prijava za vakcinaciju, pa vas pozovemo za drugu dozu pa evo i za ovu treću buster“, navela je premijerka.

Ona je kazala da je Srbija bila plodno tlo za povećanje broja zaraženih u poslednje vreme, dodajući da nismo potpuno izgubili bitku, jer i dalje postoji šansa da se virus obuzda.

Govoreći o najavljenim ekološkim protestima, Ana Brnabić je istakla da je tek od 2014. godine Srbija, uprkos svim problemima i poteškoćama, našla vreme za tako važnu temu.

„Ništa nije ulagano u to, a Vučić je, spasavajući zemlju od sigurnog bankrota, paralelno našao i vreme i energiju i novac da krene da investira u životnu sredinu“, rekla je Brnabić.

„Od 2014. do danas mi smo uložili preko 600 miliona evra, samo za termoelektrane koje rade. Mnogo smo uložili u zaštitu vazduha. Ove godine, u onim gradovima gde je ekstremno zagađenje, kao što je Užice, Kragujevac, Valjevo, tu su toplane sada na gas ili biomasu i imamo ideju da zamenimo sve“, navela je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare