Brnabić: Rezolucija Evropskog parlamenta van svake istine

Vesti 29. mar 202109:48 51 komentara
N1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je rezolucija Evropskog parlamenta (EP) o Srbiji, usvojena prošle sedmice, "van svake istine" i govori o poslanicima koji su je pisali i za nju glasali.

„Naše je da je pročitamo, da budemo koliko god je moguće samokritični i izmenimo neke stvari ako postoji za to osnova da bi Srbija bila jača i građani imali bolji kvalitet života. Ali opet kažem, ako za to postoji osnova“, istakla je Brnabić za TV Hepi.

Povezane vesti

Prema njenim rečima, ako neko prebacuje da Srbija nedovoljno testira na koronu ili da ima manjak medicinske opreme „onda tu samo odmahnete rukom i kažete – sad imam pametnija posla pa ću raditi na onom što ima smisla“.

„Sistem vrednosti predsednika Aleksandra Vučića i vlade Srbije mnogo više pripada evropskim vrednostima, što smo pokazali vakcinisanjem građana iz regiona, nego što evropske vrednosti dele i podržavaju poslanici EP koji su glasali za ovu rezoluciju“, naglasila je Brnabić.

Komentaršući deo u kome se govori o Kosovu i nastojanjima vlasti u Beogradu da „deligitimizuju državnost Kosova“, ona je rekla da Srbija ne priznaje da je Kosovo nezavisno.

„Evropska komisija (EK) ne stoji iza ove rezolucije. To mi je nekako uteha i nada jer EK mora da je statusno neutralna, s ozbirom da postoji još pet članica koje ne priznaju nelegitimnu državu Kosovo“, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare