Brnabić s ambasadorima Kvinte: Članstvo u EU ostaje prioritet Srbije

Vesti 21. jan 202116:186 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije o nastavku sprovođenja reformi na putu Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je potvrdila da punopravno članstvo u EU ostaje ključni spoljnopolitički prioritet Srbije i naglasila da su reforme u oblasti vladavine prava u fokusu Vlade, a da je Srbija iskreno posvećena reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije, jačanju nezavisnih institucija i slobodi medija, dodavši da je u praksi mnogo toga urađeno.

Ona je ukazala da je usvojena inicijativa za izmenu Ustava prosleđena Skupštini Srbije, da su izabrani novi članovi Državnog veća tužilaca, da se radi na uspostavljanju jedinstvenog i centralizovanog sistema za upravljanje predmetima i daljem jačanju saradnje sa nezavisnim telima i institucijama.

Istakla je da se radi na unapređenju izbornih uslova i na formiranju Radne grupe koja će se time baviti, a da je, kada je reč o slobodi medija, Vlada usvojila Akcioni plan za implementaciju Medijske strategije i formirala Radnu grupu za bezbednost novinara.

Ambasadori zemalja Kvinte pozdravili su mere koje je Vlada Srbije sprovela, navodi se u saopštenju.

Brnabić je izrazila nadu da će u 2021. doći do ubrzanja pristupnih pregovora EU sa Srbijom.

Komentari

Vaš komentar