Brnabić sa komesarom OEBS o pravima nacionalnih manjina u Srbiji

Vesti 27. okt 202219:042 komentara
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim o kontinuiranom napretku u ostvarivanju prava nacionalnih manjina u našoj zemlji i razvoju saradnje sa tom međunarodnom organizacijom.

Brnabić je istakla posvećenost Srbije unapređenju individualnih i kolektivnih prava nacinalnih manjina i navela da je Autonomna pokrajina Vojovodina izvanredan primer, uz napomenu da na njenoj teritoriji živi veliki broj nacionalnih i etničkih zajednica, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade je zahvalila visokom komesaru na podršci koju OEBS godinama pruža Srbiji na unapređenju obrazovanja na jezicima nacionalnih manjina.

Prema rečima premijerke, sastav njenog novog kabineta govori takođe o značaju koji Srbija pridaje učešću nacionalnih manjina u obavljanju visokih državnih funkcija.

Abdrahmanov je pozdravio napore Beograda na uspostavljanju snažnog zakonodavnog okvira u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina i istakao da je Srbija na tom polju dobar primer čitavom regionu.

Abdrahmanov je premijerki Brnabić čestitao na reizboru i izboru novih ministara i dodao da sa pažnjom prati pripreme za izbor članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kao i da OEBS Srbiju smatra jednom od najpouzdanijih partnera.

Komentari

Vaš komentar