Brnabić: Sajam vina doneo najpozitivniju emociju ikada u Otvorenom Balkanu

Vesti 03. sep 202214:35 37 komentara
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da u prethodnih sedam godina nije osetila "pozitivniju emociju između nas na Otvorenom Balkanu", kao tokom prethodna tri dana Sajma vina u Beogradu.

Brnabić je, na proglašenju pobednika Prvog međunarodnog sajma vina u okviru inicijative Otvoreni Balkan, rekla da je ta manifestacija „na ponos svima u Srbiji i na Balkanu“.

Pročitajte još

„To jeste jedan evropski događaj koji nas na Balkanu, tokom ova četiri dana, stavlja u sam centar vina i vinogradarstva i pokazuje šta kao Balkan možemo ponuditi Evropi i svetu, na kom nivou i kog kvaliteta“, rekla je Ana Brnabić.

Navodeći da je na sajmu učestvovalo gotovo 400 izlagača iz 22 zemlje, premijerka je ocenila da su oni „pomogli da jednu briljantnu političku viziju još više učvrstimo“.

„Nikad tokom prethodnih sedam godina nisam osetila pozitivniju emociju između nas na Zapadnom Balkanu kao u prethodna tri dana. Reči koje mogu da opišu prethodna tri dana su zajedništvo, međusobna podrška, uzajamno poštovanje“, navela je premijerka.

Ocenila je da je Otvoreni Balkan „jedina garancija za lepšu i sigurniju budućnost naše dece“ i dodala da je manifestacija u Beogradu pomogla privlačenju Crne Gore i BiH u inicijativu koju su pokrenule Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

Komentari (37)

Vidi sve komentare