Brnabić se sastala sa Bilčikom i Nemecom

Vesti 02. jun 202322:13 5 komentara
Tanjug/ Video/ Screenshot

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom, koji su izrazili najdublje saučešće povodom tragičnih događaja koji su potresli Srbiju.

Brnabić je istakla da je oformljena Radna grupa za mentalno zdravlje i podršku mladima, koju čine stručnjaci iz različitih oblasti, kako bismo svima pružili neophodnu i adekvatnu pomoć, navodi se u saopštenju.

Istakla je da je prioritet Vlade Srbije i predsednika države Aleksandra Vučića očuvanje mira i stabilnosti i da su uvek spremni za razgovor sa predstavnicima opozicije kako bi čuli njihove zahteve i našli zajedničko rešenje.

Bilčik je u ime delegacije Evropskog parlamenta zahvalio premijerki na otvorenom razgovoru i potvrdio rešenost Evropskog parlamenta da pruža podršku Skupštini Srbije u jačanju demokratskih institucija i pravila u cilju negovanja kulture dijaloga.

Poslanici Evropskog parlamenta su saslušali stavove opozicionih stranaka i sada se sastaju sa partijama vladajuće koalicije, a sutra će se sastati sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i bivši poslanici u Evropskom parlamentu Knut Flekenštajn i Alojze Peterle, koji su se saglasili sa premijerkom da je dijalog ključan za očuvanje mira i stabilnosti, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare