Brnabić se sastala sa Vučićem: Razgovor o merama koje treba da se preduzmu

Vesti 25. sep 202323:29 63 komentara
Tanjug / Slobodan Milivojević

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić objavila je večeras na Instagramu kako je upravo obavila sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ocenila kao "monstruoznu laž" sutrašnju naslovnu stranu lista Nova na kojoj se navodi da je Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je u video poruci koju je na Instagramu objavila posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da je jučerašnji dan bio veoma težak, ali da joj je posebno teško,“to što nijedna tragedija ne može da nas ujedini“.

List Nova nazvala je „tajkunskim dnevnim listom“ i dodala da ne postoji osoba u Srbiji koja nije jasno čula da je Aleksandar Vučić rekao da je jedini, jedini i isključivi krivac za krvoproliće na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti i njegova politika.

„Ali za razliku od njih i političara koje podržavaju, koji su nemušto i bezumno, recimo, branili interese Republike Srbije, Aleksandar Vučić je u Ujedinjenim nacijama, i juče ponovo u Beogradu, po ko zna koji put, ponovio da mi nikada, mi nikada nećemo priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo. I borićemo de protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvek ćemo se boriti za naš narod“, navela je predsednica vade.

Brnabić je dodala da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o merama koje treba da preduzmu i „šta dodatno mogu da urade za narod, pre svega na Kosovu i Metohiji“, ali nije navela kakve su odluke doneli.

Povezane vesti