Brnabić: Sednica Kriznog štaba u utorak, lekari su veoma zabrinuti

Vesti 12. jul 202110:33 127 komentara
FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će verovatno u utorak biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.

„Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbezbednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih“, rekla je Brnabić za TV Pink.

U petak je, kaže, imala sastanak sa predstavnicima nacionalnog tela za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.

POVEZANE VESTI

Brnabić je rekla da ona, kao predstavnica izvršne vlasti, ne učestvuje u međustranačkom dijalogu, ali je istakla da Vlada Srbije čini sve da se primene preporuke ODIHR kada je reč o izbornom procesu.

Nama je u interesu da dijalog bude uspešan i da Vlada dobije pohvale za ono što smo uradili u smislu ODIHR preporuka, objasnila je Brnabić, koja smatra da je i 2020. godine bila fer izborna utakmica, „bolja nego kada su marinike, đilasi i jeremići bili na vlasti“.

Jaka i stabilna Srbija, nažalost, ne odgovara mnogima, ukazala je Brnabić i napomenula da su brojne rezolucije deo jedne dobro osmišljene priče koja se usmerava spolja i iznutra kako bi se Srbija uzdrmala i poljuljala.

Naše je, da uprkos tim pritiscima, nastavimo da radimo, ne gubimo fokus, ne nasedamo na provokacije i nastavimo da radimo na snaženju regiona. Nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona, poručila je Brnabić.

Užasni su pritisci, opisala je Brnabić i dodala da mediji nisu baš obratili pažnju na izjavu Aljbina Kurtija da je ono što se dogodilo u Srebrenici najgori zločin od kraja Prvog svetskog rata.

„Moja je želja, da bude potpuno jasno svima – drugačija budućnost. Ne da pričamo o prošlosti, već šta sve zajedno možemo da uradimo da bi ovaj region bio jedan od najprosperitetnijih regiona Evrope“, rekla je Brnabić.

Nisu svi protiv Srbije, dodaje.

„Ne kažem da su svi protiv Srbije, apsolutno to ne kažem. Nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Mađarskom“, istakla je ona i dodala da toga ne bi bilo „bez uloge Aleksandra Vučića, koji je trasirao put drugačijoj saradnji u regionu“.

Do kraja septembra krećemo u izgradnju autoputa mira, od Niša do Drača, najavila je Brnabić.

Upitana o izjavi potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da „mu se ne sviđa tonalitet“ iz Srbije, ona je odgovorila da mu se sviđao tonalitet kada su se čuli telefonom i kada su bile potrebne vakcine.

Ako mu se ne sviđa tonalitet, probaću da otpevam nešto sledeći put, ironično je odgovorila Brnabić i naglasila da nju interesuju dve stvari – položaj srpskog naroda i zajednički regionalni projekti.

Do kraja godine završavamo deonicu do Požege, nastavljamo ka Boljarima, jer mi mislimo da putevi spajaju, zaključiča je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare