Brnabić: Srbija priprema zakone čiji je cilj nezavisnije i efikasnije pravosuđe

Vesti 02. dec 202215:37 7 komentara
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je fokus njene Vlade nastavak reformi u oblasti vladavine prava i pravosuđa te da se radi na izradi seta pravosudnih zakona, čiji je cilj da pravosuđe bude nezavisnije i efikasnije.

Vlada na izradi zakona radi u koordinaciji sa Venecijanskom komisijom.

Ona je tokom sastanka zahvalila evropskom komesaru Oliveru Varheljiju i ambasadoru EU Emanueleu Žiofreu na podršci koju pružaju Srbiji u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Srbija, dodala je, ostaje posvećena reformama na evropskom putu jer su one u interesu građana.

Pored toga, kako je istakla, fokus će biti na usvajanju seta medijskih zakona na kojima radi novo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i nastavku reformi u oblasti energetike i zaštite životne sredine.

Brnabić je u razgovoru sa Varheljijem, izrazila nezadovoljstvo zbog jučerašnje izjave portparola EU Petera Stana u vezi sa imenovanjem Nenada Rašića za ministra u Vladi Kosova i rekla da je to u suprotnosti sa Briselskim sporazumom i sa voljom naroda koja je iskazana na izborima, navodi se u saopštenju.

Varhelji je izrazio podršku procesu evropskih integracija Srbije, a kao ključne teme od značaja za dve strane izdvojio je energetiku i migracije.

Varhelji je podsetio da je Evropska komisija odredila 165 miliona evra finansijske podrške za oblast energetike i da će nastaviti da podržava energetsku diverzifikaciju na Zapadnom Balkanu.

Sastanku su prisustvovali ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, kao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare