Brnabić: Odziv na referendum veći od 30 odsto je izuzetno dobar

Vesti 17. jan 202211:17 > 15:1953 komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je u nedelju održanim referendumom urađena „velika stvar“, iako su pojedini pokazali licemerje time što su pozivali da se glasa protiv.

Ujedinili su se krajnja desnica i krajnja levica i pokazali da se u jednom ne razlikuju, da su po cenu bilo čega, spremni da zaustave dalju demokratizaciju Srbije, da bi samo bili protiv Aleksandra Vučića, Vlade i većine u Skupštini Srbije, koja je ovo izgurala, izjavila je Brnabić.

„U pogledu izlaznosti na referendum, s obzirom na uslove epidemije, usled čega izuzetno veliki broj ljudi nije mogao da izađe i broj onih koji su zbog toga uplašeni, kao i veliki broj koju još na odmorima, zimovanjima, jer još traje raspust i s obzirom na temu referenduma, koja nije prijemčiva velikom broju, odziv od preko 30 odsto je izuzetno dobar“, rekla je Brnabić.

Prema njenoj oceni, ozbiljna većina je za Ustavne promene to je velika većina od 400.000 ljudi.

Za one koji kažu da ćemo izgubiti izbore, potpuno je moguće da ćemo izgubiti na izborima, ali u ovom trenutku je važno da smo na referendumu pobedili, zaključila je premijerka.

Ona je danas u naselju Kisač, umesto predsednika Aleksandra Vučića čiji je dolazak bio najavljen, posetila gradilište kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“, a potom uručila ključeve novoizgrađenih 25 stanova pripadnicima snaga bezbednosti i porodicama poginulih boraca u novosadskom naselju Jugovićevo.

Brnabić je prethodno na svom nalogu na Instagramu čestitala građanima što su većinom glasali za ustavne promene na referendumu održanom u nedelju i dodala da će Srbija po prvi put u novijoj istoriji dobiti nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo.

„Verujem da ćemo tek u godinama pred nama shvatiti koliko smo veliki i značajan posao uradili u nedelju, 16. januara 2022. godine. Hvala svima koji su izašli na referendum, posebno onima koji su zaokružili ‘da’ , čime su pomogli da bude doneta veoma važna odluka za budućnost naše zemlje“, navela je premijerka.

Komentari

Vaš komentar