Brnabić: U Prištini su ideološki fanatici koji ne žele da razgovaraju

Vesti 11. jul 202110:10 > 10:11 78 komentara
N1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da dijalog sa Prištinom "nikad nije bio teži" jer su tamo ljudi sa "nula pragmatizma", njih samo interesuje da priznamo tu "takozvanu državu Kosovo".

„Ali mi moramo da budemo za stolom, u dijalogu. U Prištini su ideološki fanatici koji ne žele da razgovaraju“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je navela da Priština „pravi užasnu situaciju“ u regionu i blokira sporazume, nanoseći time šetu i Albanicima na Kosovu.

Brnabić je naglasila da su i „predstavnici sa Zapada“, tokom više susreta gde su se sreli sa Aljbinom Kurtijem uverili da je sa njim „nemoguće razgovarati“.

„Vučić podvukao crvene linije“

Kako je naglasila, sve je više napada na Srbe na Kosovu, koji su sve „brutalniji“, o čemu je Beograd skrenuo pažnju međunarodnoj zajednici.

Ona se nada da su Srbi više bezbedni ako je međunarodnoj zajednici sve jasnije šta se tačno dešava na Kosovu i kakvi su predstavnici Prištine.

„Predsednik (Srbije) Aleksandar Vučić je podvukao crvene linije za nas i poručio – ‘nemojte da se igrate sa tim’. To je trenutak kad Srbija mora ozbiljno da reaguje. Mislim da svi znaju koje su i nema potrebe da ih ponavljam. Zna ih NATO, KFOR, zna međunarodna zajednica“, naglasila je Brnabić.

Komentari (78)

Vidi sve komentare