Brnabić: Vlada uskoro poništava uredbu kojom je Rio Tinto unet u prostorni plan

Vesti 17. jan 202214:57 > 17:22 93 komentara

Vlada Srbije uskoro će doneti odluku da se poništi Uredba kojom je u republički prostorni plan unet projekat "Rio Tinto", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić

Imamo još neke konsultacije sa predsednikom, izjavila je Brnabić novinarima u Novom sadu na uručenju ključeva stanova pripadnicima snaga bezbednosti, ali nije htela da precizira kada će odluka biti doneta.

Ne treba da imamo problem, mi ih nismo doveli u Srbiju, ništa im nismo dali, nemamo nikakav ugovor sa „Rio Tintom“, rekla je Brnabić i ponovila da protesti protiv Rio Tinta imaju politički karater i nikakve veze sa zaštitom životne sredine.

Ona je naglasila da sa zaštitom životne sredine ima veze izgradnja kanalizacione mreže u novosadskom naselju Kisač, koje je posetila ranije danas.

Što se mene tiče, ne mora „Rio Tinto“ da bude u Srbiji, rekla je Brnabić i ponovila da se odluka može očekivati uskoro, ali nije htela na pitanje novinara da precizira koliko skoro.

Premijerka je ocenila da je u nedelju održanim referendumom urađena „velika stvar“, iako su pojedini pokazali licemerje time što su pozivali da se glasa protiv.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare