Humanitarna FB lajv licitacija od 17h – kupite poklone i pomozite nekom u lečenju

Vesti 03. dec 202315:07 0 komentara
Shutterstock

Ukoliko niste kupili novogodišnje i božićne poklone, imate odličnu priliku da to učinite danas, na velikoj humanitarnoj Fejsbuk lajv licitaciji grupe "Budi human - humanitarne licitacije" (BHHL). I da, pri tom, sami odaberete za čije zdravlje ćete donirati novac koji dajete za tu kupovinu.

Pretpraznična humanitarna lajv licitacija počela je juče od 17h na FB stranici grupe. Nastavlja se danas, u isto vreme.

A u ponudi je svašta ili jednostavno – za svakog po nešto: od igračaka, edukativnih i društvenih igara, odeće za decu i odrasle, knjiga, hrane, kolača, torti, različitih vaučera, albuma, novogodišnjih ukrasa, posteljine, peškira sa vezenim imenima, nakita… Od 17h danas sigurno ćete pronaći savršen poklon za vaše najbliže, a istovremeno pomoći ćete nekom.

Donacije su stigle od humanih ljudi iz raznih krajeva zemlje i na hiljade ih je.

Uz to, i ove godine, kurirska služba D Express vrši besplatnu dostavu izlicitiranog.

Humanitarna grupa „Budi human – humanitarne licitacije“ već je svima poznata. U okviru nje prikuplja se novac za operacije, oporavak i ozdravljenje dece i odraslih, korisnike fondacija Budi human, Podrži život, Pokreni Život, Humanost bez granica (Stari naziv Budi srećan) i Nurdor.

Volonteri BHHL

Grupu čini više od 70 volontera velike energije i još većeg srca. To pokazuju svakodnevno, a koliko su posvećeni tome da pomognu najbolje ilustruje činjenica da su se juče okupili, iako su iz raznih delova zemlje, i od 17h sinoć do 3h jutros vodili licitaciju. Danas, ove neumorne žene nastavljaju dalje, sve dok ima zainteresovanih za licitaciju i dok im ne ponude sve donirane stvari. A ima ih.

Princip učešća na lajv licitaciji je jednostavan – ukoliko već niste deo ove Fejsbuk grupe, pošaljite zahtev za ulazak i – od 17h počinje lajv. Volonteri prikazuju proizvode, navode početnu cenu, a licitirate u komentarima. Ukoliko je vaša ponuda najviša, dobijate u inbox (proverite i spam) poruku u kojoj su navedene instrukcije – da imate rok od dva dana da platite izlicitirani proizvod (tako što ćete novac uplatili korisniku kog vi izaberete) i da pošaljete dokaz o uplati (realizovanu transakciju ili screenshot detalja SMS poruka).

U pretprazničnoj licitaciji prošle godine prikupljeno je oko dva miliona pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Ove godine volonteri BHHL se nadaju da će taj iznos biti i premašen.

Ne treba zaboraviti ni ljude koji licitiraju, a koji su članovi ove grupe. Oni pokazuju čovečnost svakog dana i biraju da plate nešto i mnogo više nego u prodavnicama, jer znaju da njihov novac ide onima koji se bore za svoje zdravlje i normalan život. A šta reći o donatorima – dovoljno je podsetiti da je među njima bilo i onih koji su za ozdravljenje dece davali na licitaciju i kuće, automobile…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!