Bulajić: Nema organizovanih kriminalnih grupa bez pomoći države

Vesti 25. apr 202209:18 > 11:34 4 komentara
Žana Bulajić
N1

Novinarka NewsMax Adria Žana Bulajić izjavila je u Novom danu da "nema organizovanih kriminalnih grupa bez pomoći države". Govoreći o godišnjici rušenja u Savamali, rekla je da "ostaju ista pitanja", kao i da "šest godina kasnije imamo jednu osobu koja je odgovarala". Bulajić kaže da je "Savamala nekako ogledalo društva u kome mi živimo".

Govoreći o istraživanju o padu podrške evrointegracijama, Bulajić kaže da joj je zanimljiv trenutak u kome vidimo to istraživanje.

„To je trenutak kada Evropa pritiska nas da uvedemo sankcije. Različite poruke iz Vlade čujemo po pitanju EU. Ta neka dva glasanja protiv Rusije jesu neka dovođenja do zida i dovođenja do trenutka da se opredelimo“, kaže ona.

Komentarišući intervju ministra Aleksandra Vulina, kaže da joj je interesantno što on „na većinu pitanja koja se tiču njegovog resora nije odgovorio“.

„Kako su policajci pomagali Darku Šariću, otkud policajci da pomažu jednom okorelom narko-bosu, čuli smo ono što već znamo koliko su jaka dva klana Belivukov i Šarićev i čuli smo šta sam sebi zamera – što nije donet zakon o policiji, deluje da se oprašta od funkcije ministra, ali možda i ne“, kaže ona.

Dodaje da „nema organizovanih kriminalnih grupa bez pomoći države, bez pomoći državnih struktura“.

Govoreći o godišnjici rušenja u Savamali, kaže da „ostaju ista pitanja“.

„Šest godina posle imamo tu jednu osobu koja je odgovarala, on je u stvari za to što nije reagovao, u stvari imamo čitav lanac institucija koje nisu reagovale. U izbornoj noći kada je pojačano prisustvo policije, vama u centru grada neko bagerima ruši. Čita se između redova kada predsednik kaže da su to kompletni idioti, da je njega neko pitao, da bi on u sred dana upalio bager“, kaže Bulajić.

Povezane vesti

Bulajić ističe da je „Savamala nekako ogledalo društva u kome mi živimo“.

„Gde su institucije zarobljene i ne služe građanima. Beograd na vodi deluje kao privatni projekat, mi do kraja ne znamo koliko smo mi tu novca dali, koliko je novca dao investitor, deluje kao privatni projekat“, kaže.

Osvrnula se i na rezultate juče održanih izbora u Sloveniji i Francuskoj.

U Francuskoj je drugi mandat osvojio predsednik Emanuel Makron.

„Makrona zovu predsednikom bogatih, u prvom mandatu imao je mnogo grešaka, verujem da će poprilično promeniti te neke svoje pozicije. Čini se da je jedino EU odahnula, jer bi pobeda Marin Le Pen ozbiljno uzdrmala temelje EU, koliko god da je sada u krizi“, kaže.

Slovenija je, kaže ona, fenomen koji je njoj zanimljiv – nova lica brzo pobede.

„Slovenački birači vole da glasaju za pobede, ono što je zanimljivo je da je i ovo poraz desnice. Robert Golob je najavio da će vrlo brzo formirati vladu, da će napraviti priličan zaokret kada je u pitanju spoljna i unutrašnja politika“, kaže.

Na tvrdnje Janeza Janše da su se „Rusi umešali u izbore“, Bulajić kaže da misli da „Rusi trenutno imaju mnogo većih problema nego da se mešaju u slovenačke izbore“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare