Bulatović: Nadležni odbili da nas upoznaju s detaljima ubistva Miše Ognjanovića

Vesti 05. avg 202211:39 > 11:422 komentara
Medija centar Beograd

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Momčilo Bulatović izjavio je da je komora tražila informacije od Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) o tome da li je i zbog čega advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića policija pratila i prisluškivala pre ubistva, ali da odgovor nisu dobili.

Bulatović je kazao da je tim povodom Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo da ne može da daje nikakve podatke jer se radi o službenoj tajni.

„Informaciju smo tražili i od suda, za koji pretpostavljamo da je dao naredbu za paćenje advokata Ognjanovića, ali nismo dobili nikakav odgovor“, kazao je Bulatović.

Povezane vesti

Dnevni list „Politika“ objavio je danas, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića naložio „bivši visokopozicionirani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova“ (MUP), da je organizator D. E. koji se nalazi u zatvoru u BiH, a da su dvojica egzekutora pobegli u Crnu Goru.

Prema pisanju lista, koji se poziva na izjavu sagovornika bliskog istrazi, operativci MUP-a koji su radili na rasvetljavanju tog ubistva, koje se dogodilo 28. jula 2018. godine, ubrzo su došli do informacije da se izvršioci nalaze u susednoj zemlji, ali da im je tada rečeno da nemaju ingerencije da se bave operativnim radom u inostranstvu.

„Pitanje je zašto ni posle četiri godine niko od nadležnih ne želi da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takodje, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili“, rekao je neimenovani sagovornik za „Politiku“.

„Politika“ je podsetila da je Ognjanović, koji je branio uhapšenog vodju jednog od kriminalnih klanova Luku Bojovića, neposredno pre ubistva praćen i prisluškivan na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Komentari

Vaš komentar