Bulatović: Paori strahuju za budućnost

Vesti 03. jul 202113:12 10 komentara
dejan bulatović kukuruz
N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i potpredsednik Dejan Bulatović su u okviru akcije obilaska sela i promocije plana za poljoprivredu, posetili vašar u Rumi i razgovarali sa zabrinutim stočarima o sve ozbiljnijim problemima u koje zapada stočarstvo u Srbiji, saopštila je SSP.

Bulatović je rekao da vredni paori ove zemlje sa razlogom strahuju za budućnost svojih porodica, jer postoji nekoliko alarmantnih pokazatelja da se stočarstvo zatire, a vlast ne reaguje ni na jedan od njih.

„Veoma niske cene stoke koje ne podmiruju ni osnovne troškove domaćinima a kamoli uložena sredstva, za sobom povlači sve manji broj poljoprivrednika kojima se isplati da se bave stočarstvom“, ukazao je Bulatović.

On je istakao da ako se na to doda i nedopustivo visoka cena kukuruza pa i nestašica, koju je izazvala nestručnost čelnih ljudi Ministarstva poljoprivrede, može reći da je režim našao način da potpuno upropasti stočarstvo koje je nekada služilo za ponos.

Stefanović je istakao da bi se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ostali članovi Vlade od sramote odmah spakovali i više nikada ne bi obavljali državne funkcije kada bi imali hrabrosti da posete mesta kao što je vašar u Rumi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare