Burne reakcije nakon prekida programa TV N1 – gledaćemo se još, da ne mračimo!

Vesti 07. dec 202221:265 komentara
Izvor: N1

Iako nije konkurisala za petu, nacionalnu televizijsku dozvolu za emitovanje programa, N1 solidarisala se sa televizijom Nova S u protestu zbog isteka roka u kom je REM tu dozvolu trebalo da dodeli. Na 24 sata, ova dva medija prekinula su emitovanje svojih programa. A građani su, uglavnom, reagovali burno, pitajući se zbog čega nema vesti kojima veruju već osam godina. Evo kako su neobičan radni dan proveli zaposleni na N1 i Novoj S, kao i kako su mrak na ove dve televizije doživeli i vlast i opozicija.

Isključena crvena lampica, upalila je crveni alarm. Prvi put, posle osam godina, u toku programa TV N1 ekran je bio zatamnjen.

Građani su reagovali burno:

„Medijska slika u Srbiji kada nema N1 je očajna, jer ne možete doći do ispravnih informacija na ostalim televizijama“.

„Nemam N1, jer ne želim da živim u dve Srbije“.

„Samo želim da imam N1 i ništa više“.

„Gledam samo Pink“.

“ Vrlo je simbolično, vrlo lepo pokazuje sliku u kakvom se društvu trenutno nalazimo i kako živimo. Mrak“.

Povezane vesti

Tako izgleda kada nema slobodnih medija. Kao način da izraze protest zbog isteka roka u kom je REM trebalo da donese odluku o dodeli pete nacionalne frekvencije, ali i odnosa državnih institucija prema kanalima United Media, televizije N1 i Nova S prekinule su svoj program.

Ali ne i rad. U redakciji ili na terenu, tog dana, ipak, svi na zadatku.

„Radno je, dogovaramo se, spremamo materijale, tako da je ovo za nas jedan običan radni dan“, kaže reporterka TV N1 Marija Komazec.

„Ne mogu da kažem da je atmosfera loša, dobra je atmosfera jer radimo ovo sa dobrim namerama, sa određenim ciljem, da skrenemo pažnju na to šta se, u stvari, događa u tom pristupu prema medijima kao što je N1 ili Nova S, koliko teško uspevamo da napravimo objektivnu sliku svih događaja zato što ne dobijamo odgovore od predstavnika države, a posebna priča je ovo što se događa sa dodelom frekvencija“, dodaje prezenterka Tanja Veselinović.

Jednodnevni mrak bila je, objašnjava programski direktor N1, u stvari, pokazna vežba.

„Dvadeset četiri sata ste imali priliku da vidite kako bi izgledala Srbija da nema slobodnih televizija. Ovaj povod, a to je da REM odugovlači sa dodelom pete frekvencije je samo povod, samo poslednja kap u moru, koja pokazuje da vlast ima nameru da učini sve da uništi televizije koje nisu pod njenom kontrolom i već poslednje tri godine se ozbiljno trudi, na sve moguće načine da nas onesposobi“, ocenjuje programski direktor N1 Igor Božić.

I u svakoj prilici omalovaži… prema rečima poslanika poslanika većine u parlamentu – vlast.

Evo šta kažu poslanici poslanici vlasti u parlamentu.

N1: Šta mislite, zašto je N1 u mraku?

„Verovatno zato što nema šta pametno da kaže“.

„Ne znam, ne gledam N1, tako da ne znam zašto ste u mraku“.

„Nije mrak“

Pa su poslanici opozicije pokušali da im objasne zbog čega – jeste mrak.

„Istina bi trebalo da bude lekovita, ali taj lek vlast ne želi da primeni, zato što bi bio ubitačan po nju“.

„Činjenica što je N1 u mraku može da znači i onu narodnu da je mrak najgušći pred svitanje. Ja vam to zaista od srca želim, da ni vi, ali ni Srbija više ne bude u mraku“.

Gledaćemo se još, da ne mračimo.

Komentari

Vaš komentar