Čačani sakupili pare za renoviranje kupatila na dečjem odeljenju u bolnici

Vesti 25. mar 202322:04 12 komentara
N1

Na inicijativu aktiviste Pavla Jelesijevića, Čačani su prikupili sredstva kako bi se renoviralo kupatilo na dečjem odeljenju Opšte bolnice u tom gradu. Jelesijević je za Novu.rs ispričao da je sve počelo kada su mu mame dece koja su na bolničkom lečenju slale fotografije, na kojima se videlo da je kupatilo u rasulu.

„Otuda mi se i javila ideja da počnem sa prikupljanjem novca i obezbedim majstore kako bi taj deo zdravstvene ustanove bio u skladu sa potrebama“, kaže Jelesijević za Novu.rs.

On se složio sa Čačanima koji su mu pisali, da zajedno urade sve kako bi deci obezbedili normalne uslove za funkcionisanje.

„Novac je uplaćivan na moj račun i svakodnevno sam na mojoj Fejsbuk stranici ‘Dnevna doza prosečnog Čačanina’ objavljivao izvode iz banke o uplaćenim sredstvima“, priča Pavle ističući da je veoma ponosan na sve njih (donatore) budući da je to za opšte dobro.

Ugovor o donaciji je potpisao sa v.d. direktorom Opšte bolnice Čačak, Dejanom Dabićem.

„Uspeli smo da sakupimo 315.000,00 dinara, kako stoji u tom dokumentu. Ukoliko se ne iskoriste sva sredstva, ugovorom je predviđeno da se nabavi ono što je neophodno za pedijatriju“, rekao je Jelesijević.

Sada sledi nabavka materijala za renoviranje, dok su keramičari, vodoinstalateri i stolari za PVC stolariju već kontaktirani i posao će obaviti bez naknade, rekao je Jelesijević za Nova.rs.

Iz Opšte bolnice u Čačku rekli su za Novu.rs da zbog epidemioloških mera, koje su i dalje na snazi, nije moguće precizirati kada će početi rekonstrukcija objekata, koje su planirane za ovu godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare