Čanak: Putinova Rusija je ono što je bila Hitlerova Nemačka

Vesti 25. maj 202222:57 > 23:00 32 komentara
N1

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, gostujući u sarajevskom Pressingu, optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.

Dojave o bombama prvo u Srbiji, a potom u regionu i Bosni i Hercregovini je došla direktno iz Rusije, jer ova država, kaže Čanak, putem sajber napada, a ne tenkovima, kreće u divljaštvo i stvaranje straha.

„Kako mislite da se ne vidi veza kada je čitav region, čitava bivša Jugoslavija, osim Slovenije, pošto je ona drugačija priča, sve ostalo je sistem spojenih sudaova i ne može da se nešto desi na jednom mestu, a da to ne da pozitivne ili negativne rezultate, nažalost obično negativne, i u drugim delovima regiona. Potpuno je jasno da je ovoga trenutka Rusiji Vladimira Putina potrebno da otvori nova žarišta i da napravi nove probleme“, rekao je Čanak.

Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Čanak je okarakterisao kao multilateralnog netalentovanog čoveka čije reči nemaju težinu.

„Putinova Rusija je ono što je bila Hilterova Nemačka pre 100 godina, to je neprijatelj civilizacije“, dodao je Čanak.

Rusija radi sve s ciljem da se narodi na Balkanu međusobno „zakrve“, kako bi se skrenula pažnja sa njihovih aktivnosti zla, naveo je Čanak, i dodao da Putina ne interesuje Balkan.

„Mi smo žetoni u pokeraškoj partiji sa Zapadom, pustiću vam Balkan, neću ga zapaliti, a vi ćete nam pustiti Krim i Donbas na miru“, kaže Čanak.

Opširnije čitajte na N1 Sarajevo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare