Građani Dorćola ogorčeni: Da li će se Ulica cara Dušana sama završiti?

Vesti 23. apr 202116:44 > 16:48 47 komentara
Privatna arhiva

Nakon sage koja traje od 2019. godine, građani Donjeg Dorćola su i dalje ogorčeni što Ulica cara Dušana nije u potpunosti završena.

Čitalac N1 je poslao fotografije koje prikazuju potez Dušanove, od ugla sa Dobračinom ulicom do ugla sa Dubrovačkom. Građani ističu da su delovi oko bandera ostali neuređeni, da na pojedinim delovima nedostaju kameni blokovi…

„Ne znamo kome da se obratimo i da li gradska vlast ovo planira da završi ili očekuje da se Ulica cara Dušana sama završi?“, pita se stanovnik Dorćola.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

Podsećamo, Ulica cara Dušana, prema prvobitnim najavama gradskih čelnika, trebalo je da bude završena u decembru 2019. kada i preostale tri ulice, takozvana „četiri bulevara“.

Međutim, kada je postalo jasno da je to nemoguća misija, davana su nova obećanja. Umesto planiranih 200 dana, obnova je u jednom momentu iznosila 588. Prvo se govorilo o kraju 2019. godine, zatim junu 2020. godine, a onda i o septembru, oktobru, novembru, decembru, a stiglo se i do januara 2021. godine.

Pre nego što je ulica puštena u saobraćaj, poslednji rok koji su gradski čelnici dali bio je 20. januar. Ipak, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je 5. februara najavio da će javni prevoz profunkcionisati 22. februara, spomenuo i da „postoje i subjektivni razlozi kašnjenja zbog čega će izvođači radova biti kažnjeni i neće više raditi u Beogradu“.

U međuvremenu građani su tvrdili da im je bezbednost ugrožena, život na pauzi, a vlast je, nakon probijanja nekoliko rokova, i tada pozivala na strpljenje.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

Rekonstrukcija dela Ulice cara Dušana, na potezu od Francuske do Ulice kralja Petra, otpočela je 25. juna, a tada je glavni urbanista Marko Stojčić najavio da će „radovi biti završeni do prvog septembra 2020“. Taj deo je, iako su trotoari ostali nezavršeni, pušten u saobraćaj sa skoro dva meseca zakašnjenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare