Carina Kosova: Pri kraju akcija zaplene pića u vinariji u Velikoj Hoči

Vesti 08. dec 202216:4420 komentara
Izvor: KoSSev

Carina Kosova objavila je da je akcija zaplene alkoholnih pića u Velikoj Hoči pri kraju, navodeći da je do zaplene došlo jer proizvodnja i prodaja tih pića nije obavljena u skladu sa relevantnim zakonima Kosova.

Akcija se odvija u saradnji sa kosovskom policijom, potvrdio je za prištinske medije portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci.

„Skoro je gotovo, pošto iza toga se radi o velikoj količini. Bilo je nezadovoljstva, ali je prevaziđen“, rekao je Staviljeci.

Povezane vesti

Pripadnici Kosovske policije i Carine sproveli su u sredu akciju kontrole proizvodjača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, a Carina je danas potvrdila da je doneta odluka o zapleni više od 40.000 litara u tom mestu nakon što je utvrdjeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, vrši i neovlašćena proizvodnja alkoholnih pića.

„Vlasnik te delatnosti za proizvodnju, nije imao ovlašćenje Kosovske carine, što je u suprotnosti sa relevantnim normama Zakonika o carini i akcizama“, naveli su iz Carine.

Nakon jučerašnjih dešavanja, meštani Velike Hoče danas oko pola osam počeli su ponovo da se okupljaju ispred vinarije Petrović kako bi pružili podršku porodici.

U medjuvremenu je, kako javljaju kosovski mediji, oko 13.30 sati počela akcija zaplene alkoholnih pića.

Mediji javljaju da su pripadnici Policije Kosova intervenisali kako bi obezbedili ostvarivanje akcije Carine Kosova.

Komentari

Vaš komentar