Carinici kod penzionera našli 13 dijamanata i zlatnu pločicu

Vesti 31. mar 202314:14 5 komentara
Uprava carine

Carinici su 30. marta 2023. godine na graničnom prelazu Vrška Čuka, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao 65-godišnji penzioner, saopštila je Uprava carine.

Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u njegovoj torbi pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 belih i 3 crna dijamanta.

Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri sa početka 20. veka, iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica.

Uprava carine

Uprava carine podseća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

To se, kako kažu, odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Komentari (5)

Vidi sve komentare