Carinici na Dunavu otkrili baržu sa 4.000 litara krijumčarene nafte

Vesti 14. jul 202115:18 4 komentara
Uprava carina

Carinici su na Dunavu kod Smedereva otkrili i zaplenili napuštenu tank-baržu sa oko 4.000 litara krijumčarene nafte, saopštila je Uprava carina.

Pročitajte još:

Višednevni operativni rad, osmatranje i kontrola leve i desne obale Dunava urodili su plodom, a Rečni tim Uprave carina je nešto posle ponoći u sredu, na 1.085 kilometru reke, uočio čamac zatvorenog tipa, bez pogonskog motora, navodi se u saopštenju.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da je reč o neregistrovanoj tank-barži, dugoj sedam i širokoj dva metra, namenjenoj krijumčarenju goriva.

Ispostavilo se da je plovilo natankovano sa oko 4.000 litara nafte, za koju se pretpostavlja da potiče sa nekog teretnog broda, odakle je pretočena ili ukradena, svakako radi dalje preprodaje, odnosno šverca, kažu iz Uprave carina.

U nastavku kontrole izvršena je dodatna pretraga terena, ali tom prilikom nije pronađeno ništa više.

Uz pomoć carinskog patrolnog čamca tank-barža je transportovana do graničnog prelaza Veliko Gradište, gde će biti smeštena do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Samo od početka ove godine, carinici su uspeli da spreče različite malverzacije sa više od 112.000 litara ove akcizne robe, čime je sprečena višemilionska šteta po državni budžet, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare