Carinici otkrili 30.000 cigareta u fabričkoj šupljini autobusa

Vesti 09. jul 202115:25 1 komentar
Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom sprečili su pokušaj krijumčarenja 30.000 komada cigareta prilikom dubinske kontrole na putu Raška-Kraljevo, saopšteno je iz Uprave carina.

Pročitajte još:

Prekrašj je otkriven kada je radi vanredne kontrole oko dva časa posle ponoći u utorak, kod mesta Varevo, zaustavljen autobus koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd.

Vozač autobusa, 30-godišnji državljanin Srbije, rekao je u svoje i u ime dvadesetak prisutnih putnika da nemaju ništa što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli.

Međutim, kada je izvršen detaljan pregled autobusa, utvrđeno je da je fabrička šupljina iznad prednjeg levog točka ispunjena boksovima cigareta.

Da bi se doprlo do vrlo nepristupačnog skrivenog sadržaja, bilo je neophodno da se najpre skine poklopac na fabričkoj šupljini, koji se nalazi ispod prednjih sedišta u unutrašnjosti autobusa, navodi se u saopštenju.

Kada je to urađeno iz tajnog bunkera izvađeno je 150 boksova cigareta marki „marlboro“, „king“ i „donatela“, delom bez akciznih markica, a delom sa akciznim markicama Kosova.

Cigarete će biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka, pokrenutog protiv vozača pred nadležnim sudom, navode u Upravi carina.

Komentari (1)

Vidi sve komentare