Carinici otkrili pokušaj šverca narkotika u limenci soka

Vesti 04. avg 202214:467 komentara
Limenka droga izvor Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 3. avgusta 2022. godine godine na ulazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja droge skrivene u jednoj prerađenoj limenci osvežavajućeg bezalkoholnog pića.

„Neobičan pokušaj skrivanja narkotika otkriven je kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao ‘BMW 114’ belgijskih registarskih oznaka kojim je putovalo četvoro mladih stranih državljana“, saopštila je Uprava Carine-

kako se navodi, dva mladića i dve devojke su carinicima rekli da su krenuli na more u Grčku i da nemaju ništa da prijave jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, carinici su u jednom rancu koji se nalazio u gepeku, naišli na naizgled običnu limenku osvežavajućeg, bezalkoholnog pića.

Izvadivši je iz ranca, carinici su shvatili da je suviše laka da bi bila ispunjena sadržajem, te da se najverovatnije radi o vešto smišljenoj kamuflaži.

„Njihove sumnje su ubrzo potvrđene, jer su okretanjem gornjeg dela limenke utvrdili da je ona prerađena tako što je u unutrašnjost ubačena valjkasta plastična bočica koja je trebalo da posluži kao svojevrsni kontejner, dok je šupljina između zida limenke i bočice popunjena gipsom“, saopštava Uprava carine.

U unutrašnjosti bočice pronađeno je ukupno 7 plastičnih kesica ispunjenih različitim narkoticima: tri kesice ispunjene belom praškastom materijom teškom oko 5 grama, za koju se sumnja da je reč o kokainu, tri kesice teške oko 8 grama u kojima se našla psihoaktivna supstanca ketamin, kao i jedna kesica sa četiri tablete u obliku lutkica za koje se sumnja da je reč o ekstaziju.

Komentari

Vaš komentar