Carinici zaplenili 1.800 boksova cigareta i dva kilograma rezanog duvana

Vesti 13. sep 202120:20 2 komentara
Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom u dve odvojene akcije otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 1.800 boksova cigareta i dva kilograma rezanog duvana raznih robnih marki, saopštila je Uprava carina.

Pročitajte još:

Prvi slučaj otkriven je na izlazu graničnog prelaza Mali Zvornik, kada je u krovu i klimi kombija beogradske registracije pronađeno 1.200 boksova cigareta marke “česterfild“ sa makedonskim akciznim markicama.

Tokom zajedničke akcije carine i policije u mestu Jazovnik, u opštini Šabac, kontrolisano je više objekata, kao i jedan kombi šabačke registracije za koji je utvrđeno da je pun cigareta bez bilo kakve dokumentacije.

U pomenutom kombiju otkriveno je 393 boksa marke “jork“, 147 boksova plavog “česterfilda“ i 25 boksova narandžastog “česterfilda“, kao i dva kilograma rezanog duvana.

Carina i policija Srbije nastavljaju da rade na presecanju kanala ilegalne trgovine akciznim proizvodima, čime štite bezbednost građana i suzbijaju sivu ekonomiju koja nanosi štetu državnom budžetu, navodi se u saopštenju.

Zaplenjene cigarete i duvan, kao i osobe koje su uhvaćene u krijumčarenju predate su policiji u dalju nadležnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare