Carinici zaplenili 70.000 evra, zlatne poluge i luksuzni sat

Vesti 24. apr 202315:49 1 komentar
Uprava carina

Carinici su na graničnim prelazima Horgoš, Gradina i Batrovci sprečili nekoliko putnika da preko granice bez prijavljivanja prenesu više od 70.000 evra, dve zlatne poluge teške preko 600 grama i luksuzni ručni sat "Chopard", saopštila je danas Uprava carine.

Pročitajte još:

Na ulaznoj strani graničnog prelazu Horgoš su 22. i 23. aprila otkrivena dva slučaja krijumčarenja deviza i zaplenjeno je gotovo 72.000 evra.

Kod pedesetdvogodišnjeg muškarca, koji je Mercedesom strane registracije sam putovao iz Češke ka Srbiji, pronađeno je 68.800 neprijavljenih evra u džepovima i torbici.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos, dok je do okončanja postupka pred nadležnim sudom zadržana suma od 58.800 evra.

Dan kasnije je na istom prelazu, tokom detaljne ulazne kontrole, u vratima „audija“ kojim je iz Slovačke ka Srbiji sam putovao pedesetpetogodišnji muškarac, pronađeno dodatnih 13.000 sakrivenih evra, nakon što je putnik prethodno prijavio i pokazao dozvoljenu sumu od 10.000 evra.

Na graničnom prelazu Gradina carinici su 23. aprila, prilikom detaljne izlazne kontrole, u felni rezervnog točka jedne „honde“ strane registracije, pored protivpožarnog aparata, pronašli i dve zlatne poluge ukupne težine 638 grama.

Tim automobilom je iz Češke ka Bugarskoj putovalo dvoje stranih državljana, a kako vrednost otkrivenog investicionog zlata, koja je procenjena na oko 7.500 evra, prelazi trećinu vrednosti vozila i automobil je zadržan do okončanja postupka pred nadležim sudom.

Skupoceni ženski sat marke „Chopard“, čija je vrednost prema pronađenoj pratećoj dokumentaciji oko 10.000 evra, zaplenjen je na graničnom prelazu Batrovci 22. aprila.

Sat je otkriven u originalnoj kutiji sa računom o kupovini i popunjenim obrascem za povraćaj PDV u prtljagu jednog bračnog para koji se iz Bosne i Hercegovine uputio ka Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare