Carinici zaplenili na graničnim prelazima i beogradskom aerodromu 100.000 evra

Vesti 29. nov 202113:554 komentara
Uprava carina

Carinici su u proteklih nekoliko dana na prelazu Batrovci, aerodromu ''Nikola Tesla'', ali i na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili nekoliko pokušaja ilegalnog prenosa novca preko granice i zaplenili skoro 100.000 neprijavljenih evra.

Prvi sučaj je otkriven 26. novembra 2021. godine na prelazu Batrovci, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen automobil italijanskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica italijanskih državljana, koji su negirali da imaju bilo šta što bi trebalo prijaviti carinskim organima. Međutim, kod njih su carinici, koliko se preko granice može preneti bez prijavljivanja.

Narednog dana je i na beogradskom aerodromu zaplenjeno 7.000 evra, koliko je preko dozvoljenog limita nosio sa sobom jedan državljanin Srbije. Cariniku, koji ga je zaustavio, rekao je da sa sobom pored ličnog prtljaga nosi i dozvoljenih 10.000 evra.

Neprijavljene devize pronađene su i na Gradini kod državljanina Turske, koji je carinicima prijavio 4.000 evra, da bi detaljnim pregledom kod njega bilo pronađeno 27.000 evra.

Komentari

Vaš komentar