Čečen: Vučić bi na izbore, jer zna da bi na referendumu o Kosovu dobio „ne“

Vesti 07. feb 202310:02 44 komentara

Aleksandar Vučić u ovakvim uslovima ne bi mogao da izgubi izbore u Srbiji čak ni kada bi to hteo, dok bi se na eventualnom referendumu o Kosovu desilo jedno rezulutno "ne", izjavio je u Novom danu TV N1 novinar Branko Čečen komentarišući najavu beogradskih medija da bi na vanredni izbori mogli da budu održani na jesen.

U normanoj zemlji bi normalan proces bio da predsednik džrave od građana, kroz izbore, zarraži mišljenje u tome šta bi trebalo učiniti po pitanju Kosova, rekao je Čečen, ali i dodao da je u Srbiji to svedeno na ikrokaz za javnost.

POVEZANE VESTI:

Ocenio je da je došao trenutak kada bi Vučić konačno trebalo da isporuči Zapadu nešto što je obećao, što nije eksplicitno priznanje Kosova, ali jeste nekakav sporazum sa Prištinom.

„Ne radi se tu o strpljenju, mislim da je strpljenje za Vučića u inostranstvu beskrajno, ali situacija sa Ukrajinom i Rusijom diktira značajno ubrzanje. Toliko dugo je izbegavao da bilo šta odluči u pogledu Kosova i bilo kakvog priznanja, da bi on to nastavio da radi u beskraj da može. I mislim da je sada pritisak ogroman“, rekao je Čečen.

Izbori, međutim, prema njegovoj oceni, trenutno ne odogovaraju nikome, i neće doneti ništa novo, budući da je odnos snaga na političkoj sceni poptuno isti. Izbori bi ipak Vučići doneli još jednu potvrdu da on treba da bude taj koji odlučuje o Kosovu, ukazao je Čečen.

„Vučić ne mora da raspisiuje izbore, ima mnogo drugih opcija na stolu. Primećujete kako se referendum više ne pominje? Posle tolike propagande, možete da garantujete da bi se na referendumu desilo rezulutno ‘ne’, bez neke epohalne krađe čak i za Srbiju. U ovako nameštenim izborima, sa ovakvim medijima, sa prokadenim institucijama koje sve rade u korist Vučića, on ne može da izgubi izbore ni da hoće“, istakao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Čečen pritom kritike Aleksandra Vučića i SNS-a na račun SPS-a vidi kao kada se u Severnoj Koreji zamera što neki ne aplaudiraju dovoljno jako.

Gost Novog dana je mišljenja i da je Vulić izračunao da bi raskid sa EU previše skupo koštao Srbiju, i da bi bilo teško ostati na vlasti u uslovima takvog siromaštva koje bi u tom slučaju nastalo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare