Advokatu koji zastupa Ukrajince prećeno smrću, Vacić retvitovao snimak

Vesti 27. mar 202323:15 17 komentara
N1

Advokat Čedomir Stojković prijavio je policiji više N.N. osoba zbog pretnji nasiljem putem telefona, kao i fizički i verbalni napad koji se desio u centru Beograda. Desničar Miša Vacić objavio je na svom tviteru (u retvitu) snimak poziva u kojem se preti Stojkoviću.

Kako se vidi iz službene beleške u koju je N1 imao uvid, Stojkoviću je na Dorćolu na uglu ulica Cara Uroša i Cara Dušana prišla jedna osoba, koja ga je gurnula, unela mu se u lice i uz psovke pokušavala da ga uradi.

Stojković u prijavi navodi da mu je ta osoba pretila da će ga ubiti kao što je „Šiptare na Kosovu ubijao“, a pretnje smrću je uputio i njegovom detetu.

„Tom prilikom je pominjao da me napada zbog mog izraženog mišljenja na društvenoj mreži Tviter gde sam pisao da je Kosovo po Briselskom sporazumu nezavisno“, naveo je Stojković u izjavi policiji.

Stojković je uspeo da pozove policiju, ali se napadač udaljio pre nego što se patrola pojavila.

On je u izjavi u policiji naveo da je u međuvremenu došao do podataka da je osoba koja ga je napala iz okruženja Miše Vacića i da na internetu postoji fotografija Vacića sa grupom muškaraca, među kojima je i napadač.

Stojković je policiji prijavio i pretnje koje mu je u nedelju telefonom uputilo više osoba, kao i jednu pretnju koju je dobio u video pozivu.

Desničar Miša Vacić objavio je na svom tviteru snimak poziva u kojem se preti Stojkoviću uz poruku „pozdrav za brata od preko“ i „to je Srbija kakvu želim da vidim“. Zbog količine pretnji i psovki izgovorenih tokom razgovora, ovaj tvit nije moguće postaviti na sajt N1. UPDATE uz izvinjenje: Nenamernom greškom novinara portala N1, Vaciću je pripisana izjava Pavla Bihalija, što je Vacić demantovao. O tome u ovoj vesti. 

„Nazvao me je nacistom, rekao mi je videćeš ti i te tvoje ukrajinske i ruske džukele koje zastupaš, proći će isto kao pobijeni Ukrajinci u Ukrajini“, naveo je Stojković.

Navodi da su na Tviteru objavljivani delovi razgovora s njim, to jest pretnju koje su mu upućivane, a da je Miša Vacić neke od njih retvitovao.

Dodaje da je policiji dao sve brojeve sa kojih je dobijao preteće pozive, kao i da je zatražio zaštitu „imajući u vidu brojnost ovih pretnji i njihovu ozbiljnost i kontinuiranost“.

Advokat Čedomir Stojković učestvovao je na antiratnim protestima koje je u Beogradu organizovao pokret „Rusi, Ukrajinci, Srbi i Belorusi protiv rata“.

On pred sudom zastupa Ukrajinku koju su u Beogradu napali i napisali slovo „Z“ na vratima. Stojković je rekao da veruje da je napad etnički motivisan, odnosno zbog činjenice što je njegova klijentkinja Ukrajinka.

Komentari (17)

Vidi sve komentare