Čen Bo: U političkim odnosima Srbije i Kine nema otvorenih pitanja

Vesti 28. jul 202216:17 6 komentara
Shutterstock

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o bilateralnim odnosima i strateškoj saradnji dve zemlje i istakao da je Srbija, pored intenzivnog političkog dijaloga na svim nivoima, veoma zadovoljna i nivoom parlamentarne saradnje dve zemlje.

Povezane vesti:

Dačić je izrazio nadu da će novi saziv parlamenta, koji će biti konstituisan 1. avgusta, nastaviti da radi u istom duhu i napomenuo da je u Dvanaestom sazivu Narodne skupštine poslanička grupa prijateljstva sa Kinom imala čak 122 poslanika, a izrazio je uverenost da će formiranje nove grupe prijateljstva i unapređenje saradnje sa Kinom biti prioritet i za naredni saziv, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da smatra da su bilateralni odnosi na istorijskom maksimumu i da ih Kina ocenjuje kao „svevremene odnose čeličnog prijateljstva“, a ukazala je da u političkim odnosima nema otvorenih pitanja i da odnose dve zemlje karakteriše visok stepen uzajamnog poverenja i međusobna podrška u najvažnijim pitanjima.

Dačić i Čen Bo su se saglasili da nastave uspešnu saradnju i nakon formiranja novih državnih organa Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare