Centri organizovani za prihvat i zbrinjavanje beskućnika tokom hladnog talasa

Vesti 13. feb 202111:273 komentara
Izvor: Shutterstock

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da su se centri za socijalni rad organizovali za prihvat i zbrinjavanje beskućnika tokom hladnog talasa, saopštio je Beoinfo.

„Organizovani smo tako da svi zajedno pomognemo građanima kada im je pomoć potrebna, a posebno sada tokom ovog hladnog talasa, da pružimo zaštitu ljudima bez krova nad glavom“, izjavila je Stanisavljević za TV Pink.

U centrima za socijalni rad dežuraju radnici, a spremni su i mobilni timovi koji čekaju poziv da izađu na teren i pruže pomoć, ukoliko je potrebno da se korisnik preveze bilo u Prihvatilište u Kumodraškoj, bilo u objekat na Vračaru. Imamo i treći objekat na Autokomandi u kome trenutno nema korisnika, ali koji je spreman, što govori da imamo dovoljno kapaciteta, istakla je Stanisavljević.

Ona je rekla i da je radno vreme dnevnih centara za pomoć beskućnicima produženo, pa dva centra koja se nalaze na Vračaru i Paliluli rade od 10 do 13 sati, dok objekat u Solunskoj ulici u Starom gradu radi od 12 do 15 sati, gde je moguće dobiti tople napitke, obrok, paket odeće, kao i sve informacije i zaštitnu opremu kada je reč o čuvanju i bezbednosti zdravlja od korona virusa.

Stanisavljević je rekla da će centri raditi i za vreme praznika zbog hladnog talasa.

Komentari

Vaš komentar