Ćerka prve žrtve bombardovanja: Odrasli smo uz poslednje „voli vas tata“

Vesti 24. mar 202320:14 14 komentara
Tanjug/ Jadranka Ilić

Marijana Paskaš, ćerka zastavnika Radovana Medića iz Sombora, prve žrtve NATO bombardovanja SR Jugoslavije, poručila je na komemorativnom skupu u Somboru da je njen otac voleo svoju porodicu, svoj narod i slobodu i zahvalila državi što se seća stradalih i čini da oni ne budu zaboravljeni.

Pročitajte još:

„Hvala državi Srbiji što se sećamo i hvala što smo večeras u Somboru blizu mesta sa kog je on otišao u svetlost“, rekla je Paskaš.

Ona je naglasila da je prošlo tačno 8.760 dana od pogibije njenog oca, a da su zvuk sirena i njegove poslednje reči na rastanku – „voli vas tata“, obeležili njeno i odrastanje njenog brata.

Paskaš je dodala da su ona i brat tada imali 13 i 11 godina, a da je majka uradila sjajan posao. Istakla je da su ona i brat izrasli u poštene ljude, ali da znaju šta im je uskraćeno zbog odrastanja bez oca.

„Nisi bio tu za naše mature, rođendane, rođenje unuka, da ispratiš svoje roditelje koji su mnogo propatili. Sigurna sam da ste svi zajedno, verujem da stojiš u svetlosti. Hvala ti što si u tom kobnom momentu mislio na nas i državu Srbiju. Hvala državi Srbiji što se sećamo“, rekla je ona.

Državna manifestaciji povodom 24 godine od NATO bombardovanja počela je pomenom koji je služio patrijarh Porfirije.

Ceremoniji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik, presednici vlada Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković, predsednici parlamenata Vladimir Orlić i Nenad Stevandić, kao i ministri u vladama Srbije i RS.