Ćerka žene preminule u Leoniju: Nadležni nisu dostavili nikakav odgovor o postupku

Vesti 01. mar 202418:21 48 komentara

Prošla su tri meseca otkako je Maja Stanković, radnica fabrike Leoni u Malošištu kod Niša preminula nekoliko sati pošto se tokom radnog vremena, u fabričkoj ambulanti, požalila na simptome srčanog udara. Lekarka preminulu radnicu nije uputila na dalje preglede, već se četrdesetpetogodišnja žena vratila u proizvodnju, posle čega je otišla kući, a ubrzo i preminula. Zdravstvena inspekcija odavno je završila ono što je trebalo da utvrdi, i u tom izveštaju je pisalo da bi bilo poželjno da je pacijentkinja poslata na dalje medicinske pretrage.

Majina ćerka Katarina Stanković, na pitanje na kom je nivou utvrđivanje odgovornosti u tom slučaju, ističe na „nultom“.

Povezane vesti

„Zvala sam advokata pre oko mesec dana, dobila sam odgovor da nadležni organi nisu njemu dostavili ikakav odgovor na sam postupak“, navodi Katarina.

Podseća da se njena majka požalila na trnjenje ruke, bol u grudima, nedostatak vazduha,i da je vraćena na fabričku traku od strane lekara koji tada radio u Leoniju.

„Ne znam da li je to lekar procenio, ili je to dosluh sa fabrikom, jer sam čula da su bolovanja smanjili, ali ne mogu to da tvrdim.
S obzirom da je premijerka Ana Brnabić rekla da ljudi na jugu idu mnogo na bolovanje, to je neka osnova da je lekar moju majku vratio na traku“, ocenjuje ona.

Upitana kako to doživljava, ističe da to doživljava kao „fijasko cele države, predstava, šarada“.

„Sama ta izjava Brnabić nije bila na mestu, jer država nije dobro kontrolisala te investitore što je dovela. Te kompanije izrabljuju radnike – male plate, stalni pritisci, psihičko maltretiranje, brojanje koliko se zadržavaju u toaletu. Ako je ta izjava bila da nam investitori ne bi otišli iz zmelje, onda bolje da odu, a ne da imamo još mrtvih“, poručila je.

Na pitanje da li lekarka koja nije njenu majku poslala na dalje pretrage i dalje radi, ona kaže da radi, „tako da ne znam da li je išta pokrenuto, smatram da neko ko je učinio tako nešto ne bi trebalo da se vrati na posao“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare