Državni vrh čestitao vernicima Božić po gregorijanskom kalendaru

Vesti 24. dec 202109:49 > 12:53 3 komentara
Tanjug/ Zoran Žestić

Predsednik Srbije, predsednica Vlade i ministri čestitali su Božić vernicima koji taj praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

„Želim da duh Božića bude i u narednoj godini podsticaj da, svedočeći svoju tradiciju, složno i zajednički delujemo za napredak Republike Srbije. I u godini za nama potvrdili smo opredeljenost da odlučno dajemo odgovor pred svim izazovima koji se postavljaju pred našom državom, na dobrobit svih naših građana“, naveo je Vučić u čestitki.

Istakao je da će u Srbiji i njenim državnim organima „uvek imati pouzdanog i odanog partnera“.

Povezane vesti:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić takođe je čestitala Božić nadbiskupu beogradskom i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i vernicima.

„Sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, želim da praznične dane provedu u miru, radosti i ljubavi sa najbližima. Neka vam Božić donese duhovni mir, zdravlje i napredak na svim životnim poljima“, navela je Brnabić u saopštenju.

Ministar finansija Siniša Mali poželeo je vernicima da praznik provedu u zdravlju, miru i ljubavi i istakao da je „ovo vreme kada treba da se prisetimo vrednosti kojima svi težimo, a pre svega solidarnosti i poštovanja“.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković poželela je da „rođenje Hristovo, kao jedan od najradosnijih praznika u hrišćanskom svetu, pomogne da istrajemo u svim iskušenjima i učvrsti uverenje da su zajedništvo, tolerancija i čovekoljublje put koji treba slediti“.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je svim vernicima da praznik provedu u zdravlju i miru sa najbiližima i ukazao da taj praznik treba da podseti na značaj zajedništva i svih pravih vrednosti.

„Iako se i ove godine Božić obeležava u specifičnim okolnostima, verujem da sa novim optimizmom i nadom, ujedinjeni i solidarni, možemo prevazići ova izazovna vremena. Dan Hristovog rođenja prilika je da se podsetimo neprolaznih vrednosti zajedništva, prijateljstva, sloge i uzajamnog poštovanja, koje treba da nastavimo da sledimo i negujemo. Svim građanima Srbije koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru želim da praznik proslave u krugu svojih najbližih i da njihove domove ispune mir, dobro zdravlje, blagostanje i sreća“, navela je u čestitki vernicima ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević čestitala je predstojeći veliki praznik, uz želje da ga provedu u miru, okruženi ljubavlju svojih najbližih.

„Božić je praznik kada svi treba da se okrenemo jedni drugima, negujući toleranciju, solidarnost, veru, poštovanje, jer su to vrednosti na kojima se temelji svako moderno i prosperitetno društvo“, istakla je Кisić Tepavčević.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru najradosniji hrišćanski praznik – rođenje Hristovo.

„Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik provedete u dobrom zdravlju, ljubavi i slozi sa svojim bližnjima. Vođeni istinskim vrednostima koje nam je darovao Isus Hrist, neka Badnje veče i Božić budu putokaz ka životu ispunjenom nepokolebljivom verom u dobrotu i humanost, kao i snažnoj opredeljenosti da zajedno gradimo društvo tolerancije i međusobnog razumevanja. Srećan i blagosloven Božić“, poručila je Mihajlović.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Božić crkvenim velikodostojnicima i vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, sa željom da im praznični dani podare duševni mir, blagostanje i zajedništvo.

„Neka Badnji dan i Božić ispune domove i srca vernika snagom neprolaznih vrednosti praštanja, uzajamnog poštovanja i međusobne tolerancije, podstičući negovanje međukonfesionalne i međukulturne harmonije“, poručio je danas Selaković u čestitki nadbiskupu i metropolitu beogradskom, monsinjoru Stanislavu Hočevaru.

Istakao je da „nas u ovim izazovnim vremenima radost rođenja Hristovog iznova podseća da samo ujedinjeni i složni možemo prevazići sva iskušenja na putu doprinosa sveukupnom napretku našeg društva“, navedeno je u čestitki.

Selaković je čestitke uputio i biskupima Slovačke evangeličke crkve Jaroslavu Javornjiku, Reformatorske hrišćanske crkve Beli Halasu i Evangeličke hrišćanske crkve Gaboru Dolinskom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare