Četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića, još nepoznati nalogodavci i ubice

Vesti 16. jan 202209:06 > 10:59 11 komentara
N1

Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre četiri godine i još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Povezane vesti

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića biće obeležena pomenima i odavanjem pošte u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je Ivanović ubijen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u 8.15 zapalio sveću u hramu Svetog Save u znak sećanja na Ivanovića.

Opozicija u podne u Beogradu organizuje protestnu šetnju od Andrićevog venca do Crkve svetog Marka.

Građanska inicijativa SDP danas u 10 sati četvrtu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića obeležiće pomenom i paljenjem sveća na mestu ubistva.

Na istom mestu, u 8:15 okupili su se i prijatelji i saborci Olivera Ivanovića, koji su preko društvenih mreža uputili poziv građanima da se okupe u što većem broju i zapale sveće.

Pogledajte u ponedeljak u 20.15 emisiju (Re)konstrukcija sa Žaklinom Tatalović, posvećenu ubistvu Olivera Ivanovića. U emisiji će govoriti advokat i Oliverov bratanac Aleksandar Ivanović, novinar Milivoje Mihajlović i Momčilo Trajković iz Srpskog nacionalnog foruma.