Četiri osobe osumnjičene da su izdavale lažna lekarska uverenja za auto školu

Vesti 18. avg 202214:45 1 komentar
Shutterstock/ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N.M. (58), odgovorno lice jedne auto-škole u Preševu, kao i zaposlene u Domu zdravlja Šilovo S.S. (55), D.J. (63) i S.P. (35), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv još dve osobe biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Kako se navodi u saopštenju MUP, sumnja se da je N.M. tokom 2020. i 2021. godine predao 20 ličnih karata od osoba sa teritorije Preševa i Bujanovca osumnjičenom S.S, koji je, bez njihovog prisustva, a uz pomoć D.J, S.P. i još dvoje osumnjičenih, izdavao lekarska uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, a koja su korišćena za polaganje vozačkih ispita i produženje vozačkih dozvola.

Osumnjičenima N.M. i S.S. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će D.J. i S.P, uz izveštaj o hapšenju, biti sprovedeni tužilaštvu.