Četiri puta više pregleda u kragujevačkoj kovid ambulanti nego pre dve nedelje

Vesti 25. jul 202212:53 0 komentara
N1/Milan Nikić (arhiva)

U kovid ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja dnevno se obavi oko 400 pregleda, što je četiri puta više nego pre dve nedelje, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović je navela da polovina pregledanih bude pozitivna na koronavirus, kao i da ima i novozaražene dece od pet do deset dnevno.

Pročitajte još

„Klinička slika pacijenata koji se sada javljaju je lakša. Imaju visoku temperaturu i respiratorne tegobe, a karakteristično je da je povećan broj onih sa stomačnim tegobama“, rekla je Petrović.

Kovid ambulanta nije menjala radno vreme i otvorena je od 7 do 20 časova, a po rečima Danijele Petrović, kovid ambulanta za decu ne radi od 1. juna, pa se deca javljaju svom izabranom lekaru i testiraju se u jedinoj kovid amabulanti u zgradu nekadašnjeg ATD-a.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac od nedelje 24. jula, u Šumadiji je obrađeno 407 uzoraka, a 159 osoba je pozitivno.

Od tog broja, u Kragujevcu je 120 novoobolelih pozitivno na koronavirus, u Aranđelovcu 25, Kniću deset i Batočini četiri osobe.

Na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac nalazi se sedam pacijenata.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!