Četiri šumska požara u Zlatiborskom okrugu, zahvaćeno stotinak hektara

Vesti 05. avg 202121:36 > 21:452 komentara
Izvor: N1

Zlatiborski okrug zahvatila su četiri veća šumska požara. Gorelo je na Mokroj Gori, Tari, Zlatiboru i oko Nove Varoši. Reč je potpuno različitim požarima koji su zahvatili blizu stotinak hektara borove šume.

Četiri požara  u isto vreme i za kratak period u Zlatiborskom okrugu nije se dogodio odavno. Onaj koji je najviše zabrinuo jeste požar na brdu Gradina iznad Čajetine i Zlatibora. Danas se iznad Zlatibora video beli, gusti dim i on je zabrinuo mnoge da bi možda požar mogao da stigne i do njihovih kuća. A reč je o požaru koji je zahvatio oko 50 hektara borove šume. Koliko je bilo ozbiljno pokazuje informacija da je požar stigao do samog vrha ovog vidikovca i pretio da ugrozi repetitor koji se nalazi na ovom brdu i veoma je bitan za ovaj kraj.

Oko 20 vatrogasaca gasilo je ovaj požar i on je trenutno lokalizovan, ali zbog jakog vetra koji duva i verovatno će duvati tokom noći postoji mogućnost da se ponovo razbukta i zato su ovde stigle i građevinske mašine kako bi se sve to sprečilo.

U Murtenici kod Nove Varoši ponovo se razbukato požar. Inače ovaj požar se pojavio pre desetak dana, pa su ga vatrogasci lokalizovali, pa je on tinjao i onda se ponovo razbuktao. Koliko je bilo ozbiljno govori podatak da su helikopteri morali da intervenišu. Oni su zahvatali vodu iz jezera kako bi požar gasili i on je u ovom trenutku lokalizovan, ali je najkritičniji.

Na Zaovinama na Tari je takođe izbio požar i zbog toga je jedna trafo stanica ostala u kvaru i veći broj ljudi ostao je bez struje i komunikacija. Prema poslednjim informacija i taj požar je lokalizovan.

Oko stotinak hektara u Zlatiborskom okrugu je zahvaćeno požarom i veliki broj vatrogasaca i građevinskih mašina dežuraće još nekoliko dana, kako se ne bi rasplamsao i ugrozio okolne kuće.

Komentari

Vaš komentar