Četiri žene u Užicu spasile dečaka i devojčicu iz Đetinje

Vesti 14. mar 202316:39 2 komentara
Shutterstock

Užice već dva dana govori o četiri žene koje su uspele da iz nabujale Đetinje izvuku dvoje dece, koja su upala u reku.

Ivana Miladinović, Marina Starčević, Stanimirka Smiljanić Raonić i Ana Gudurić zbog prelepog gesta ujedinile su ceo grad. Ove žene učestvovale su u spasavanju dvoje mališana koji su spletom nesrećnih oklonosti upali u nabujalu Đetinju.

Kako je Ivana ispričala za portal Telegraf, sve se dogodilo u nekoliko minuta kada je sa drugaricom Marinom krenula na kafu.

„Marina i ja smo sedele u kafiću u blizini, mislim da je tu bio neki rođendan i deca su se igrala pored reke, skakutali su i u tom momentu ja sam rekla drugarici: ‘Bože, samo da neko ne upadne’ i nakon toga čula se vriska. Deca koja su ostala na obali dovikivala su: ‘Upomoć, upalo je dete, ne zna da pliva’. Čim smo to čule drugarica i ja smo istrčale napolje, a za nama i druge dve žene koje su bile prisutne, Stanimirka Smiljanić direktorka Osnovne škole ‘Stari grad’ i Ana Gudurić, profesorka srpskog jezika koja je i meni predavala“, ispričala je Ivana.

Četiri žene su bez razmišljanja dotrčale do obale reke, a u tom trenutku mogle su da vide samo glave mališana. Devojčica i dečak pokušavali su da isplivaju, međutim, voda ih je vukla nazad, te nikako nisu mogli da dođu do kopna.

„Ja sam se nagnula sa kopna i pokušavala da ih dohvatim, a ostale žene su me pridržavale i pomagale mi. Kako sam pokušavala da uhvatim devojčicu, tako je nju vukla reka nazad, pa je bilo malo nezgodno. Ostale žene su me držale kako i ja ne bih pala, tako da sam ja bila van vode i pokušavala da dohvatim decu. Pokušavala sam da uhvatim devojčicu za ruke i za noge i na kraju smo nekako uspele da je izvučemo, a posle toga i dečaka koji je bio vrlo hrabar, sve vreme se sam držao za stene i održavao u vodi“, objašnjava Užičanka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare