Čitaoci snimili helikopter koji sleće na garažu u centru Kopaonika, tvrde da je Veselinović

Vesti 28. okt 202322:47 77 komentara

Čitaoci koji trenutno borave na Kopaoniku dostavili su redakciji N1 snimak helikoptera koji sleće neposredno iznad javne garaže u centru ovog trističkog naselja. Kako tvrde, reč je o helikopteru koji koristi Zvonko Veselinović.

Iako iz drugih izvora nismo uspeli da potvrdimo da je u pitanju upravo letelica ovog kontoverznog biznismema, podsećamo ko je Zvonko Veselinović i zašto bi to moglo da bude istina.

Hapšenja, barikade na Jarinju i Branjku, „čuvar mosta na Ibru“, izgradnja Koridora 11, kumstvo sa Milanom Radoičićem, popločavanje beogradskih ulica, samo su neke od stvari sa kojima je povezivan ovaj biznismen, poreklom sa Kosova i Metohije.

Veselinović je nedavno davao izjavu u MUP-u, a povodom navoda da je naručio i platio organizovanje ubistva inspektora Milenkovića i Mitića.

MUP

Veselinović je dovođen u vezu i sa izgradnjom nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu koji je sagrađen bez dozvole u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Kopaonik još 2017. godine, a imao je površinu oko 1.000 kvadrata.

O tom slučaju prvo je pisao BIRN, koji je otkrio da je, prema dostupnim dokumentima, investitorka tog objekta javnosti nepoznata Snežana Mitković.

Međutim, kako je objavila ta istraživačka mreža, Kopaonikom su kružile razne priče o tome ko zapravo zida kafanu na Pančićevom vrhu. U tom kontekstu su se pominjali Zoran Milojević Zelja, član SNS koji je kontrolisao rad stranke u Raškom okrugu, kao i Zvonko Veselinović, kome se sudilo za nelegalno iskopavanje šljunka.

Nova.rs

Krajem 2021. američko ministarstvo finansija stavilo ga je na listu sankcija.

Na istoj listi našao se i njegov brat Žarko Veselinović, Milan Radoičić i još deset osoba povezanih sa njima.

Godinu dana kasnije i Velika Britanija ga je stavila na listu sankcija.

Zvonko Veselinović
N1

Govorilo se da je „nezgodan tip“ koji „mrači i oblači“ severom i „o svemu odlučuje“, pisao je BIRN.

CINS je objavio 2021. godine da je supruga Zvonka Veselinovića, Ljiljana Božović, otkupila udeo firme od Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i tako ušla u posao sa solarnom energijom.

Kako piše Nova.rs, Božović je suvlasnica u kompaniji Ramid iz Beograda, koja je registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Ljiljana Božović je takođe direktorka je firme Doli Bel iz Beograda.

Ta firma je, kako je objavio BIRN, gradila 2015. hotel Doli Bel na zemljištu koje je kupljeno od Novaka Đokovića.

Kompanija Doli Bel, kako se vidi u APR,  ima svoj ogranak Grej Kopaonik, čiji je zastupnik Ljiljana Božović i čija delatnost je hotelski smeštaj.

Pogledajte još: 

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare