Član Narodne stranke podnosi krivičnu prijavu zbog kidnapovanja

Vesti 30. sep 202108:31 8 komentara
Ilustracija/Shutterstock

Član Narodne stranke Konstantin Katić podneće krivičnu prijavu protiv "organizovane kriminalne grupe" nakon što su ga, kako tvrdi, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) kidnapovali i više sati mučili na njegovom radnom mestu zbog navodne objave na društvenoj mreži Tviter.

Narodna stranka saopštila je da su u nedelju pripadnici BIA „kidnapovali“ Katića na njegovom radnom mestu, na aerodromu, zbog navodne objave u kojoj je pružio podršku piscu Marku Vidojkoviću koji je vredjao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povezana vest

Katićev advokat, Nikola Lakić, kazao je za list „Danas“ da će se Narodna stranka obratiti i Zaštitniku građana kako bi ta institucija sankcionisala odgovorne za „kidnapovanje“.

On je ponovio da je „mučenje“ trajalo četiri sata, a da je Katić za to vreme morao da kleči i da je tučen po glavi i telu.

„Nakon svega što mu se izdešavalo uplašen je za život i bezbednost kako svoj, tako i svoje porodice. Kako i ne bi bio kada vam preti služba koja je u svojoj istoriji ubila jednog predsednika države, jednog premijera, novinara Slavka Ćuruviju i učinla niz zločina nad sopstvenim narodom“, istakao je on.

Lakić je dodao da zbog tog dogadjaja direktor BIA Bratislav Gašić treba biti smenjen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare