Članice koalicije „Moramo“ stvaraju političku organizaciju: Ukrupnjavamo se

Vesti 11. maj 202210:5236 komentara
N1

Članice koalicije MORAMO - Otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak i stranka Zajedno za Srbiju ušle su u zvaničan proces stvaranja jedne moderne političke organizacije. Ovom procesu ukrupnjavanja priključuje se i Skupština slobodne Srbije, kao i drugi članovi koalicije, ali i nove organizacije i prijatelji, saopštila je ta koalicija.

„Cilj je da Srbija konačno dobije otvorenu, zeleno-levu i modernu političku organizaciju, koja se razlikuje od prevaziđenih liderskih stranaka i koja će imati kapacitet da se uhvati u koštac sa ogromnim izazovima u kojima se nalazi naše društvo, ali i bude stožer daljeg okupljanja svih zdravih i demokratskih snaga da bi se zaustavilo uništenje našeg društva, ali i prirode“, navode.

U ovom, kako kažu, presudnom spoljnom i unutrašnjem političkom trenutku, „kada bukti rat na tlu Evrope i kada se u Srbiji stranke dele i cepaju dok nam preti energetska kriza i nestašica hrane“, u „Moramo“ snažno veruju da je našem društvu neophodan upravo suprotan proces – „združivanje i okupljanje svih slobodarskih i odgovornih snaga i jedna snažna politička organizacija koja insistira na hitnom rešavanju gorućih pitanja“.

„Koalicija ‘Moramo’ je nastala oko jasnih politika u čijem centru su potrebe građana Srbije i rešavanje gorućih pitanja uz stvaranje uslova za pristojan i normalan život u svim krajevima naše zemlje. Nastavljamo borbu za naše ideje i programe, borbu za zdravu i čistu životnu sredinu, energetsku nezavisnost, solidarnost, ljudska i radnička prava, demokratiju, direktno učešće građana u donošenju odluka, vladavinu prava i nužnosti jakog obrazovnog sistema i kulturne politike. U skupštinskim klupama bićemo glas građana, ali ćemo ostati i aktivisti na terenu, gde ćemo stajati rame uz rame s građanima u odbrani njihovih prava“, poručuju.

Komentari

Vaš komentar