Članovi Partije kosovskih Srba ostali bez plate, krive Srpsku listu

Vesti 06. apr 202322:45 7 komentara
N1

Partija kosovskih Srba, koja će učestvovati na lokalnim izborima na severu Kosova 23. aprila, saopštila je da desetak njenih članova koji su u novembru napustili prištinske institucije, nije dobilo poslednju platu koja je isplaćena iz budžeta Republike Srbije.

„Na poziv svoje države Srbije u novembru 2022. godine svi smo podneli ostavke sa svojih radnih mesta u kosovskom sistemu i prešli u srpski sistem, to jest platu je počela da nam isplaćuje Republika Srbija. Tu platu smo primali do juče, kada su sve naše ostale kolege primile platu, osim nas desetak“, navodi se u saopštenju PKS.

Dodaje se plate nisu isplaćene građanima Leposavića čiji su članovi porodica ili oni lično na listi PKS za izbore 23. aprila.

PKS za ovaj potez optužuje Srpsku listu, predsednika Opštine Leposavić I direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

„Poslednjih dana smo imali prilike da čujemo predstavnike Srpske liste kako treba da živimo i demokratskom društvu i treba da budu obezbeđena osnovna ljudska prava i prava slobode za sve građane na Severu Kosova, pa ih sada javno pitamo da li su nam sada ta prava na rad i prava na život oduzeli Albanci ili predstavnici Srpske liste i naša država Srbija?“, pitaju iz ove stranke.

Dodaju da će biti prinuđeni da se obrate institucijama u Prištini I zatraže da ih vrate na radna mesta na kojima su bili do novembra 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare