Članska karta menja sve: Bakarec targetira novinare, a služi se i fotomontažom

Vesti 03. sep 202219:1245 komentara

Još jednom su se mediji koji posluju u okviru Junajted medije (UM, United Media) našli na meti Nebojše Bakareca, ali ovoga puta ne samo poslanika SNS-a, već i upravo izabranog zamenika predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje. On je novim tekstom i fotomontažom objavljenim na društvenim mrežama izvršio pritisak i ugrozio bezbednost novinara, zaključuju u NUNS-u.

U nastavku gušenja slobodnih medija, nova epizoda koju potpisuje Nebojša Bakarec, a u kojoj je Dnevnik TV N1 nazvan kampanjom mržnje sa sačmom laži uperenom u predsednika Vučića. Spojio je fotomontažom suvlasnika United grupe, kosovskog i hrvatskog premijera, pa zaključio.

„Danima unazad traje podmukla kampanja pojedinih medija, po nalogu Svis golf maltezer tajkuna, domobranskog poglavnika i prištinskog fašiste. To je specijalni rat. Umesto snajpera za Vučića, ovi bezumnici su odlučili da pucaju sačmarom“, naveo je Bakarec.

Povezano:

Iz NUNS poručuju da je ova objava još jedan dokaz krutog i limitiranog gledišta na slobodu medija iz kojeg proizilazi da novinari koji kritikuju vlast moraju da budu označeni kao novinari koji rade protiv države.

„Bakarec ima problem sa shvatanjem demokratije i slobodom mišljenja i to ne bi bio problem da on nije visoki javni funkcioner. Dragana Šolaka već godinama kriminalizuju, blate u javnom prostoru samo zato što drži medije koji rade slobodno i ti mediji imaju u svojim redakcijama novinare koji su profesionalci“, navodi predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Korišćenje uličarskog rečnika, insinuacije i ničim potkrepljene optužbe prema pojedinim medijima, odomaćilo se među pripadnicima vladajuće elite, zaključuje advokat Rodoljub Šabić.

„Jedino što je u ovom slučaju, objektivno nekulturnog i nedopustivog istupa, kojim se ugrožava bezbednost političkih oponenata i medija, jedino što je specifično i groteskno jeste što ga praktikuje čovek koji je nedavno izabran za zamenika predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, a reč je ne nečemu što je pre svega nekulturno“, ocenjuje Šabić.

Čovek koga je skupština zadužila za kulturu i medije je, pre nego što je člansku kartu DSS-a zamenio naprednjačkom, onoga koga danas tako uporno brani od novinarske kritike, vređao na najprizmeniji način.

„Radi se o naduvanom egu, o mesijanskoj psihozi, o verovanju u sopstvene nadljudske sposobnosti, u nekakvu Svetu Misiju. Istovremeno, sećamo se Aleksandra Vučića, genseka SRS, demagoga, drskog bukača, primitivnog šoviniste, Šešeljevog apologete“, deo je autorskog teksta Nebojše Bakareca iz 2013.

Ko god da je meta pera Nebojše Bakareca, nekada Vučić, sada nezavisni mediji, jedno se uvaženom zameniku u Odboru za kulturu i informisanje mora priznati – doslednost u, najblaže rečeno, nepristojnom rečniku.

Komentari

Vaš komentar