CLS: Probijen još jedan rok za spajanje Mosta na Adi i Rakovice

Vesti 06. jun 202209:00 15 komentara
Shutterstock

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da je probijen još jedan rok za spajanje Ada mosta i Rakovice.

Iako je jun bio poslednji rok za spajanje Ada mosta i Rakovice, čak ni prva faza deonice nije još puštena u funkciju, ističe se u saopštenju.

Povezane vesti

Centar je podsetio da bi prva faza radova trebalo da spoji put za Košutnjak sa Ulicom Pere Velimirovića, druga i ključna – taj potez sa Ada mostom kod Hipodroma, a u trećoj fazi bi bulevar trebalo produžiti do Vidikovca.

Neverovatno je, kako se navodi, da su radovi na ovom „Skadru na Bojani“ počeli još u martu 2018. godine, a da do danas nije okončana ni prva faza.

Još neverovatnije je da se iz rebalansa budžeta za ovu godinu vidi da ceo pravac neće biti završen još tri godine, a da ćemo u 2022, 2023. i 2024. godini dati još šest milijardi dinara ili 51 milion evra za tu namenu, ocenjuju u CLS.

Direktor CLS Nikola Jovanović istakao je da su skupi, a prespori radovi u Beogradu bili karakteristika poslednje četiri godine u prestonici i da je radi bolje realizacije velikih projekata neophodno obnoviti funkciju gradskog menadžera, koji nije postojao od 2018. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare