CLS: Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša još jedno neispunjeno obećanje

Vesti 17. sep 202108:518 komentara
Izvor: Grad Beograd

Centar za lokalnu samoupravo (CLS) je ocenio da se uoči raspisivanja izbora "podgrejavaju se stara, a neispunjena obećanja" i podseća da je 2016. godine najavljivana rekonstrukcija Ulice kneza Miloša u Beogradu, ali da, kako se navodi u saopštenju CLS, "neće početi čak ni u toku naredne izborne 2022. godine".

„Razlozi su dvojaki: gradska uprava je ušla u stravična kašnjenja u svim većim rekonstrukcijama u Beogradu, pa bi otvaranje još jednog velikog gradilišta potpuno paralizovalo grad. Takođe, nije nikad doneta odluka kako bi se kompenzovalo ukidanje oko 300 parking mesta“, piše u saopštenju CLS.

CLS navodi da se odustalo od podzemne garaže ispod čitave ulice, jer bi to rešenje bilo skupo, a i zaustavilo bi saobraćaj u gradu koji nema metro. S druge strane, dodaje se u saopštenju, otvaranje jednog parkinga na placu kod Ministarstva spoljnih poslova ne bi bilo pogodno za ulicu dužine 1.5 kilometara.

„Centralnu gradsku aveniju treba rekonstruisati, ali na način na koji se to radi u svetu: da se ne zatvaraju sve trake istovremeno i da se unapredi saobraćajni profil. Smatramo da treba razmotriti uvođenje tramvajskog i trolejbuskog koridora po sredini avenije, ali i izgradnju podvožnjaka ispod Ulice kralja Milana“, ocenio je CLS u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar